Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 hlavička cesnaku
1 cibuľa
5 zemiakov
Plátok masla
1,5 litra vody
200 ml mlieka
1 zeleninový bujón
1 kyslá smotana
1 šľahačková smotana
Petržlenová vňať
Chlieb na krutóny
1 PL škrobu na zahustenie
Soľ
Postup:
V hrnci orestujeme na masle cibuľu do sklovita. Pridáme pretlačený cesnak, minútku premiešame a zalejeme vodou. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bujón a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Polievku rozmixujeme. Primiešame kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu zmiešanú so škrobom, mlieko a necháme prevrieť. Podávame s krutónmi.