Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
vegeta
soľ
celé nové korenie (cca. 3 bobuľky)
30% smotana na šľahanie
500 g mrazený hrášok
4-5 očistených zemiakov zbavených šupky
Postup:
Do hrnca vlejeme cca. 1,5 litra vody a dáme variť. Do hrnca s variacou sa vodou nakrájame na drobné kocky očistené zemiaky, pridáme vyššie uvedené suroviny a ingrediencie a varíme cca. 20 min., kým nie sú zemiaky mäkké. Po dovarení odstavíme od ohňa, vyberieme bobuľky korenia a ponorným mixérom polievku mixujeme aby sme všetky suroviny dobre pomixovali. Po skončení mixovania prepasírujeme cez sitko obsah hrnca a vrátime späť na mierny oheň. Za neustáleho miešania vlejeme do pripravovaného krému krabičku trvanlivej (250 ml) 30% smotany na šľahanie. Ak potrebujeme krém konzistetne zahustiť, do malej misky vlejeme trochu šľahačky a s habarkou ju rozmiešame s trochou hladkej múky, kým nám nevznikne kašička. Tú za neustáleho miešania habarkou pomaly a postupne rozmiešame v hráškovom kréme a podľa potreby ešte dochutíme (soľ, korenie). Krém je hotový a za horúca (prípadne opakovane zohriaty) sa servíruje s chlebovými krutoníkmi alebo sa podáva s chlebom/pečivom.