Hlavné jedlo: Bacon virgin juraj lim bez servítky

Hlavné jedlo: Bacon virgin

Bravčová panenka so zelenými strukmi.

Pripravte si u vás doma recept z Bez serívítky.

Ingrediencie:

zmes korenín v mlynčeku

soľ

olej 

stredne veľká br. panenka (3 ks)

krájaná anglická slaninka (2 balenia)

500 g zelené fazuľky (struky) 

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Do otvorenej (bez pokrievky) vymastenej/naolejovanej jenskej misy s provensálskym korením (to na začiatku premiešame dôkladne s olejom po celom dne nádoby) vložíme oprané zemiaky so šupkou (cca. 15 ks) nakrájané na mesiačiky a pečieme v el. rúre na 170 st. cca. 40 - 45 min. kým nie sú zemiaky mäkké. Po dopečení odstavíme z rúry, zakryjeme vrchnákom a držíme v teple. Do otvorenej (bez pokrievky) vymastenej/naolejovanej jenskej misy vložíme umytú, opracovanú, nasolenú a okorenenú br. panenku (3 ks) v slaninovom župane. Plátkami slaninky obalíme telo osolenej a koreninami ochutenej panenky a pripneme ich na konci špáradlami (prepichneme slaninku a mäso navzájom). Pečieme na 170 st. cca. 35 min. tak aby bola panenka mierne prepečená, mäkká a zvnútra v strede mierne ružová (nie je podmienkou, ale pozor na prepečenie ktoré ju priveľmi vysuší). Na rozohriatej olejovej panvičke orestujeme mrazené zelené fazuľky (struky), ktoré podľa potreby dochutíme soľou a prípadne sušeným cesnakom. Restujeme do mäkka, cca. 3 min., pred servírovaním sa malou ochutnávkou presvedčíme či sú fazuľky dostatočne mäkké a primerane horúce. Po dopečení hlavného chodu i prílohy sa panenka vyberie, pozorne odstránime spojovacie špáradlá a na doske rýchlo (pozor chladne) rozkrájame na rovnomerné, primerane hrubé plátky mäsa a ozdobíme slaninkou. Na tanier servírujeme ako prvú v poradí prílohu (pečené zemiaky), nasleduje "koberec" zo zelených fazuliek a na ne rovnomerne rozložíme nakrájané medajlónky br. panenky. Výpekom polejeme tak zemiaky ako aj plátky mäsa a angl. slaninky.

Tagy: Jedlo