Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
domáci vývar (kurací, zeleninový)
200 – 300 g bravčového karé
2 väčšie mrkvy
cesnak
2 vajcia
bambusové výhonky
jarná cibuľka
čili paprička
tapioková múka
shitake huby
judášovo ucho
biele tofu
ocot ryžový alebo klasický kvasný
sójová omáčka
biele korenie
Postup:
Mäso nakrájame na čo najtenšie možné pásiky a necháme marinovať v sójovej omáčke, kým nakrájame ostatné ingrediencie. Judášovo ucho zalejeme horúcou vodou a necháme zmäknúť. Mrkvu nakrájame na tenké plátky, alebo na pásiky julienne, cesnak nakrájame na tenké plátky. Shitake huby tiež nakrájame na tenké pásiky bez nožičky, len klobúčiky. Vývar necháme zovrieť (ak máme v mrazničke menej vývaru, do hrnca dolejeme vodu), pridáme namarinované mäso a varíme cca 15 minút. Následne pridáme mrkvu, čili papričky, cesnak a huby a povaríme 5 - 10 minút. Nakoniec odstavíme zo sporáka, pridáme nakrájane tofu, jarnú cibuľku, primiešame vymiešané vajcia a pomaly vlievame tapiokovú múku, ktorú sme zmiešali so studenou vodou. Dochutíme octom, bielym korením a v prípade potreby soľou.