Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Tempura:
150 g hladká múka
2 PL kukuričný škrob
2 ČL prášok do pečiva
2 žĺtky
200 ml minerálky perlivej
Omáčka:
Biela čokoláda 200 g
1 mascarpone
voda
jablká 5 ks
rum špajle
Postup:
Jablká ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky, napichneme na špajle a namočíme na hodinu do roztoku rumu a vody, odložíme do chladničky. Múku, škrob a prášok do pečiva zmiešame. Ľadovo vychladenú minerálku zmiešame so žĺtkami, môžeme pridať pár kociek ľadu. Premiešame paličkami alebo vidličkou, nehabarkujeme, ani nemixujeme, ani sa nesnažíme metličkou cestíčko vyšľahať do hladka. Občasné hrudky nie sú na škodu. Olej v panvici rozohrejeme na vyššiu teplotu, jablká na špajliach ponoríme do tempura cestíčka a vyprážame do zlatista. Ak cestíčko na mokrých jablkách nedrží, môžeme ich pred obaľovaním obaliť v kukuričnom škrobe. Bielu čokoládu rozpustíme, premiešame s macarpone a do požadovanej konzistencie riedime s vodou za stáleho zahrievania. Vypražené jablká polievame omáčkou z bielej čokolády.