Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie na steaky:
1 kg Striploin steak z nízkej roštenky
Olivový olej
Bylinkové maslo
Soľ
Citrónová šťava
Mleté čierne korenie
Postup:
Steaky umyjeme, osušíme a tuk na okraji mäsa niekoľkokrát narežeme. Tesne pred tepelnou úpravou steaky osolíme a okoreníme. Rozpálenú grilovaciu panvicu pokvapkáme trochou olivového oleja a položíme na ňu pripravené steaky. Ak chceme steaky málo až stredne prepečené, grilujeme ich 3 – 4 minúty z každej strany. Ugrilované steaky preložíme na tanier a do stredu každého položíme asi 1/2 lyžice bylinkového masla, ktoré pripravíme vymiešaním masla s nadrobno nasekanými čerstvými bylinkami, s pár kvapkami citrónovej šťavy, soľou a mletým čiernym korením. Každý steak zabalíme alobalom a necháme niekoľko minút odpočinúť. Vložíme ich na 15 minút do trúby na 150 stupňov s otvorenými dvierkami.
Ingrediencie na dubákovú omáčku:
250 ml sladkej 33 % smotany
20 g sušene dubáky
1/4 najemno nakrájanej cibule
polievková lyžica parmezánu
20 g maslo
cibuľa
Postup:
Cibulu opražíme na olivovom oleji a pridáme vo vode namočené dubáky (spolu s vodou). Keď sa voda zredukuje na cca 10% objemu, tak pridáme sladkú smotanu, nečerstvo nastrúhané 4 druhy čierneho korenia, soľ a úplne na záver, keď omáčka zhustla, tak pridáme maslo na zjemnenie chuti.
Ingrediencie na prílohu:
Zemiaky
Soľ
Korenie na grilované zemiaky
Olivový olej
Čerstvá rukola
Balsamico
Postup:
Väčšie zemiaky nakrájam na polovice a potom na štvrtiny aj so šupkou, na plech dám papier na pečenie, osolím, okoreníme a dáme na 180 stupňov minimálne na 30 až 45 minút do vopred vyhriatej rúry. Občas môžeme pokropiť vodou, aby sa nevysušili. Ďalej si pripravíme šalát. Čerstvú rukolu umyjeme, osušíme a dáme do misky. Ochutíme 2 lyžicami balsamica, 2 lyžicami olivového oleja a zľahka premiešame.