Hlavné jedlo  Tajuplná rybka michaela pancuskova bez servitky

Hlavné jedlo: Tajuplná rybka

Losos s bulgurom a teriyaki omáčkou.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie: 

300 g losos

150 g bulgur

1 PL sezam

1 jarná cibuľka

60 ml sójová omáčka

1-2 PL med

1 PL ryžový ocot

1/2 ČL soľ

2 strúčiky cesnaku

2 PL voda

1 ČL čerstvý zázvor

1/4 ČL mleté čierne korenie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Bulgur si zalejeme približne dvojnásobným objemom vody, zľahka ho osolíme a prikryjeme, necháme ho povariť po dobu 10 - 15 minút, kým nenasiakne všetku vodu. Lososa zbavíme prípadnej kože (nieje nutné) a položíme ho na hlbokú, nepriľnavú panvicu. Panvicu netreba potierať olejom, losos sa bude opekať na vlastnom tuku. Ak máte však menej spoľahlivú panvicu, pokojne pridajte aj trošku oleja. Lososa opekáme približne 5 minút z oboch strán. Medzičasom si v malej miske zmiešame sójovú omáčku, med, ryžový ocot, pretlačený cesnak, očistený a nastrúhaný zázvor, vodu, osolíme a okoreníme podľa chuti. Lososa na panvici zalejeme pripravenou omáčkou a potom ho ešte 2 minúty varíme v omáčke, pričom ho v polovici znova otočíme. Hotového lososa s omáčkou podávame spolu s uvareným bulgurom a na záver jedlo posypeme nasekanou jarnou cibuľkou a sezamom.

Tagy: Jedlo