Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Na korpus:
350 g ovsené vločky
4 PL kokosový olej
4 PL med
1 ČL škorica
Na jogurtovú vrstvu:
500 g biely selský jogurt
80 g xylitol
Želatína na prípravu za studena
voda
Na jahodovú vrstvu:
500 g jahody
200 g biely selský jogurt
80 g xylitol
Želatína na prípravu za studena
voda
citrónová šťava
Postup:
Ovsené vločky si rozmixujeme na jemnú múčku. Vzniknutú múku v miske zmiešame s medom, roztopeným kokosovým olejom a škoricou. Cesto má byť veľmi husté a jemne lepivé. Pripravíme si menšiu tortovú formu s priemerom cca 20cm a na jej spodok rukou natlačíme vzniknuté ovsené cesto a zarovnáme ho. V miske si zmiešame jogurt a xylitol. Želatínový prášok nasypeme do väčšej misky, pridáme 100 ml vlažnej vody a intenzívne miešame asi 1 - 2 min. Ihneď po častiach pridáme pripravenú zmes na jogurtovú vrstvu, dôkladne premiešame. Podľa chuti dosladíme a dochutíme. Jogurtovú náplň poriadne rozmiešame a keď v nej už neostali žiadne hrudky, vylejeme ju na pripravený korpus. Formu zatiaľ vložíme na pár minút do chladničky. Umyjeme a očistíme si jahody a v mixéri ich rozmixujeme s jogurtom, xylitolom a citrónovou šťavou. Takto pripravenú zmes na jahodovú vrstvu pridávame postupne do druhej pripravenej želatíny. Ak je už jogurtová vrstva na vrchu stuhnutá, vylejeme na ňu jahodovú zmes. Tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny. Nakoniec ju môžeme dozdobiť ovocím, sušienkami bez cukru a podávať.