Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
5 ks kuracie prsia
10 plátkov prosciutto
1 ks pór
½ balenia smotanovej nátierky
2 ks smotana na varenie 33 %
pretlačený cesnak
grilovacie korenie
soľ
soľ Maldon
1ks čerstvá cvikla
½ zeleru
5 ks mrkva
3 väčšie petržleny
2 ks kaleráb
10 ks baby zemiaky
1 hlavička cesnaku
tymian
olivový olej
maslo
Postup:
Steak (mäso) očistíme, osolíme, okoreníme, obalíme plátkami prosciutto, opečieme sprudka na oleji zo všetkých strán a pečieme cca 10 min. Pór nakrájame na rezance, osmahneme na rozpálenom masle s olejom, pridáme nátierku – Mana, šľahačkovú smotanu, dochucujeme soľou a pretlačeným cesnakom. Očistenú zeleninu – mrkvu, petržlen, kaleráb, cviklu, zeler, baby zemiaky nakrájame na väčšie kusy, pridáme cesnak očistený od vrchnej šupky, osolíme, prelejeme olivovým olejom, pridáme tymián, posypeme soľou Maldon, preložíme na plech, dáme piecť pri 200°C cca 30 - 40 min.