Hlavné jedlo: Korene po krídlami patrik tuma bez servitky

Hlavné jedlo: Korene pod krídlami

Kuracie na zelenine s baby zemiakmi.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

5 ks kuracie prsia

10 plátkov prosciutto

1 ks pór

½ balenia smotanovej nátierky

2 ks smotana na varenie 33 %

pretlačený cesnak

grilovacie korenie

soľ

soľ Maldon

1ks čerstvá cvikla

½ zeleru

5 ks mrkva

3 väčšie petržleny

2 ks kaleráb

10 ks baby zemiaky

1 hlavička cesnaku

tymian

olivový olej

maslo

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Steak (mäso) očistíme, osolíme, okoreníme, obalíme plátkami prosciutto, opečieme sprudka na oleji zo všetkých strán a pečieme cca 10 min. Pór nakrájame na rezance, osmahneme na rozpálenom masle s olejom, pridáme nátierku – Mana, šľahačkovú smotanu, dochucujeme soľou a pretlačeným cesnakom. Očistenú zeleninu – mrkvu, petržlen, kaleráb, cviklu, zeler, baby zemiaky nakrájame na väčšie kusy, pridáme cesnak očistený od vrchnej šupky, osolíme, prelejeme olivovým olejom, pridáme tymián, posypeme soľou Maldon, preložíme na plech, dáme piecť pri 200°C cca 30 - 40 min.

Tagy: Jedlo