Dezert: 3 krát a niečo medzitým patrik tuma bez servitky

Dezert: 3 krát a niečo medzi tým

Dezert z horkej čokolády a ovocia.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

100 g horká čokoláda

250 ml šľahačka

2 PL cukor

jahody, maliny, ríbezle, physalis, mäta

štipka práškový cukor

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli ( môžme pridať aj 50g masla). Čokoládu vylejeme na papier na pečenie potretý olejom a necháme stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí krájame s teplým nožom obdĺžniky (cca 5x10 cm). Z jednej čokolády vyjde 12 kúskov. V miske vymiešame šľahačku s nakrájanými jahodami a malinami. Potom už len plátok čokolády položíme na tanier, potrieme šľahačkou a postup zopakujeme. Na vrch dáme jahody, mätu a posypeme práškovým cukrom. Tanier ozdobíme malinami, physalisom a ríbezľami.

Tagy: Dezert