Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
100 g horká čokoláda
250 ml šľahačka
2 PL cukor
jahody, maliny, ríbezle, physalis, mäta
štipka práškový cukor
Postup:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli ( môžme pridať aj 50g masla). Čokoládu vylejeme na papier na pečenie potretý olejom a necháme stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí krájame s teplým nožom obdĺžniky (cca 5x10 cm). Z jednej čokolády vyjde 12 kúskov. V miske vymiešame šľahačku s nakrájanými jahodami a malinami. Potom už len plátok čokolády položíme na tanier, potrieme šľahačkou a postup zopakujeme. Na vrch dáme jahody, mätu a posypeme práškovým cukrom. Tanier ozdobíme malinami, physalisom a ríbezľami.