Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1 kg paradajok (zrelých a z domáceho zdroja)
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
1/2 litra zeleninového vývaru
štipka sušeného oregana
pár listov čerstvej bazalky
kvalitný olivový olej
soľ, korenie
parmezán
Postup:
Vyhrejte si rúru na 200 °C. Paradajky prekrojte na polovice, očistite si cesnak, cibuľu pokrájajte na kocky. Všetko dajte spolu do pekáča, polejte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a posypte oreganom. Pečte zhruba 45 minút až hodinu, kým paradajky nebudú mäkké a lepkavé. Potom všetko presypte do hrnca, zalejte vývarom, pridajte nakrájané listy bazalky a nechajte zovrieť. Všetko pomixujte dokopy ponorným mixérom. Ozdobíme lístkami bazalky a posypeme parmezánom.