Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie na mäso a marinádu:
Cesnak
Tymian alebo rozmarín
Pažítka
Olej
Teľacie mäso „tomahawk“ v celku
Postup:
Nasekáme si na plátky cesnak, natrháme si tymian. Pažítku nakrájame na malé kolieska, zalejeme olejom a necháme chvíľku pôsobiť. Medzitým si pripravíme mäso. Mäso si očistíme od tuku a blán. Mäso obalíme v marináde a dáme na 2 hodiny marinovať.
Ingrediencie na bryndzové krupoto:
Šalotka
Cesnak
Maslo
Jačmenné krúpy
Bryndza
Korenie
1 dcl bieleho vína
Syr podľa chuti
Postup:
Uvaríme si jačmenné krúpy. Nasekáme si na drobno šalotku, cesnak na plátky a orestujeme do zlatista, pridáme trošku masla. Pridáme krúpy, orestujeme, osolíme a okoreníme. Môžeme ešte pridať maslo. Podlejeme troškou vína a necháme povariť aby sa alkohol odparil. Podlejeme trochou vývaru alebo osolenou a okorenenou vodou. Následne pridáme bryndzu. Na chvíľku krupoto odstavíme a zatiaľ si nakrájame na kocky reďkovku a špargľu, ktoré pred koncom primiešame do krupota. Krupoto vrátime na oheň a pred tým, ako pridáme zeleninu dáme pár kociek masla. Pridáme špargľu s reďkovkou a odstavíme z ohňa. Pridáme nastrúhaný syr a podľa potreby osolíme okoreníme.
Ingrediencie na cviklové krupoto:
Pór
maslo
predvarená cvikla
Jačmenné krúpy
Parmezán
Postup:
Roztopíme si na panvici maslo, jemne osmahneme nakrájaný pór, na jemno nastrúhanú cviklu a miešame pokiaľ sa nám všetky ingrediencie prepoja. Pri podávaní posypeme parmezánom.
Postup prípravy mäsa:
Marinované mäso sprudka opečieme (na suchej panvici), pridáme kocku masla. Osolíme, okoreníme. Opekáme cca 2 minútky z jednej, 2 minútky z druhej strany. Mäso vložíme na pekáč a dáme piecť do vopred predhriatej rúry na 120 stupňov a pečieme cca 8-12 min. Mäso po dopečení treba nechať 10 minút odpočívať. Na tanieri jedlo ozdobíme kolieskami reďkovky, špargle, klíčkami, nakrájanou jarnou cibuľkou a plátkami parmezánu.