Dezert: Žlté kopce medzi ovocím barbora baluchova bez servitky

Dezert: Žlté kopce medzi ovocím

Tvarohové knedličky s ovocím a karamelom.

Pripravte si doma menu z Bez servítky.

Ingrediencie:

250 g tučný tvaroh

4 PL detská krupica

2 PL polohrubá múka

2 vajíčka

Maslo

Cukor

Strúhanka

Biely mak

Kešu oriešky

Šľahačka na varenie

Černice, maliny, čučoriedky

Zdroj: TV JOJ

Postup pri príprave karamelu:

Ako prvé si dáme roztopiť cukor na karamel. Kým nám cukor skaramelizuje, na druhej panvici si opražíme strúhanku do zlatista, pridáme biely mak a kešu oriešky ktoré si rozmixujeme na strúhankovú konzistenciu. Do karamelu pridáme šľahačku. Znížime teplotu.  Opraženú strúhanku zmiešame s troškou cukru. Do karamelu pridáme soľ. Necháme povariť a pridáme 2 PL kyslej smotany. 

Postup pri príprave knedlíčkov:

Tvaroh, krupicu a polohrubú múku zmiešame a pridáme 2 žĺtka a z bielok pripravíme sneh. Opatrne primiešame sneh k tvarohovému cestu a dáme cesto do vriacej vody. Knedlička je hotová, keď vyplýva na povrch. Následne si pripravíme ovocie. Na panvicu dáme ovocie a poprášime kryštálovým cukrom a podlejeme alkoholom. Zapálime a necháme za stáleho miešania odpariť alkohol. 

Tagy: Dezert