Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
250 g tučný tvaroh
4 PL detská krupica
2 PL polohrubá múka
2 vajíčka
Maslo
Cukor
Strúhanka
Biely mak
Kešu oriešky
Šľahačka na varenie
Černice, maliny, čučoriedky
Postup pri príprave karamelu:
Ako prvé si dáme roztopiť cukor na karamel. Kým nám cukor skaramelizuje, na druhej panvici si opražíme strúhanku do zlatista, pridáme biely mak a kešu oriešky ktoré si rozmixujeme na strúhankovú konzistenciu. Do karamelu pridáme šľahačku. Znížime teplotu. Opraženú strúhanku zmiešame s troškou cukru. Do karamelu pridáme soľ. Necháme povariť a pridáme 2 PL kyslej smotany.
Postup pri príprave knedlíčkov:
Tvaroh, krupicu a polohrubú múku zmiešame a pridáme 2 žĺtka a z bielok pripravíme sneh. Opatrne primiešame sneh k tvarohovému cestu a dáme cesto do vriacej vody. Knedlička je hotová, keď vyplýva na povrch. Následne si pripravíme ovocie. Na panvicu dáme ovocie a poprášime kryštálovým cukrom a podlejeme alkoholom. Zapálime a necháme za stáleho miešania odpariť alkohol.