Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
8 kusy vaječné bielka
400 gramov cukor
1 polievková lyžica kukuričný škrob
1 polievková lyžica vínny ocot
250 gramov mascarpone
1 šľahač. smotana
2 polievkové lyžice cukor práškový
1 polievková lyžica vanilka
500 gramov ovocie
Inštrukcie:
Vyšľaháme samostatné bielka so štipkou soli do tuhej peny, následne na 5 x pridáme cukor. Vyšľaháme veľmi tuhý sneh. Potom pridáme 1 PL octu a 1 PL kukuričného škrobu. Škrob i ocot len zľahka vmiešame do bielkovo-cukrovej zmesi. Následne rozotrieme na 2 plechy, 2 pláty priemeru 24 cm. Predhrejeme rúru na 150 stupňov Celzia, keď vložíme pláty, znížime teplotu na 120 stupňov Celzia. Sušíme asi 2 hodiny. Vychladnuté pláty naplníme plnkou a naukladáme ovocie. Na plnku mascarpone vyšľaháme so šľahačkou, 2 PL práškového cukru a 1 PL vanilkovej pasty.