Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny na korpus:
Maslové sušienky 300 g
Maslo 80 g
Náplň:
Čučoriedky 500 g
Kryštálový cukor 50 g
Krémový syr 500 g
Smotanová nátierka 250 g
Smotana na šľahanie 250 ml
Práškový cukor 100 g
Plátková želatína 6 ks
Čučoriedky na zdobenie
Postup:
Sušienky spolu rozmrvíme valčekom alebo rozmixujeme v kuchynskom robote, pridáme roztopené maslo a premiešame. Vznikne zmes podobná posýpke na koláč. Tortovú formu vystriekame olejom na formu alebo vystelieme papierom na pečenie a vyplníme pripravenou zmesou. Dôkladne pritlačíme, aby sa vytvorila rovná vrstva a dáme stuhnúť do chladničky. Čučoriedky s kryštálovým cukrom privedieme do varu a varíme asi 2 minúty. Odstavíme a ešte teplé čučoriedky prepasírujeme. Pyré necháme vychladnúť. Vyšľaháme ricottu, práškový cukor, smotanovú nátierku a smotanu na hladkú hmotu. Pridáme čučoriedkové pyré a premiešame. Želatínu pripravíme podľa návodu. Plátky želatíny zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Napučanú želatínu postupne zahrievame, kým sa nerozpustí. Pridáme dve lyžice krému, premiešame a potom všetko vylejeme do zvyšného krému. Dobre premiešame a vylejeme na vychladený sušienkový korpus. Dáme stuhnúť do chladničky najlepšie do druhého dňa. Ozdobíme čerstvými čučoriedkami.