Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
4 vajcia
hrnček cukru
hrnček polohrubej múky
1 prášok do pečiva
pol hrnčeku špenátu
2 smotany na šľahanie
2 menšie misky mascarpone
4 vanilkové cukre
vanilková pasta
citrónová kôra
jahody
Postup:
Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penym pridáme špenát vymixovaný s troškou vody, múku, prášok do pečiva a nakoniec zľahka vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme na 175 stupňov Celzia cca 20 minút. Šľahačku, mascarpone, vanilkové cukry, van. pastu a nastrúhanú citrónovú kôru dáme do misky a vyšľaháme na tuhý krém. Vychladnutý korpus prerežeme dvakrát a vrch zrežeme, aby bol korpus krásne zelený. Vrch si odložíme, ešte ho budeme potrebovať. Spodný diel potrieme krémom a na kocky nakrájané jahody, kladieme na krém. Dáme ďalší plat, ktorý tiež potrieme krémom. Zbytok korpusu, čo sme si odložili, rozdrobíme a posypeme vrch krému, ozdobíme jahodami