Dezert: Talianska bomba laura bez servitky

Dezert: Talianska bomba

Keksíkový korpus s mascarpone krémom.

Pripravte si doma recept z Bez servítky.

Potrebujeme:

Keksíky

Maslo

500 g mascarpone

250 ml kyslej smotany

Sladené zahustené mlieko

2 lyžicky hl. múky

2 vajcia

2x čokoládová tyčinka s keksíkom

150 g Čokoláda na varenie

5 lyžíc smotany na šľahanie

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Rozmixujeme keksíky s maslom . Dáme do formy a dáme piecť na 10 min. na 150 stupňov. Potom zmiešame mascarpone, smotanu, hl. múku, vajíčka a zahustené mlieko a zmiešame. Zatiaľ si rozmixujeme 2x 3 čokoládové tyčinky. Potom si rozdelíme cesto do 2 misiek a do jednej pridáme rozmixované tyčinky, to vylejeme na už upečené keksíky a na to dáme cesto z druhej misky. Dáme piecť na 40 min. na 150 stupňov. Potom si pripravíme polevu, dáme roztopiť čokoládu a pridáme smotanu na šľahanie. Chesecake si necháme vychladnúť a až potom ho polejeme polevou. Dáme do chladničky  stuhnúť a môžeme podávať.

Tagy: Dezert