Hlavné jedlo:  Hevierova pieseň tomáš bez servítky

Hlavné jedlo: Hevierova pieseň

Medailóny z jeleňa z pácu.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.

 Potrebujeme:

Panenka z daniela

hríby

petržlenová vňať

cibuľa

rajčinový pretlak

červené víno

zemiaky, ryža

bravčová masť

maslo

soľ, korenie

Pác: Cibuľa, mrkva, petržlen, zeler, pomaranče, vývar (mäso doň namočíme na aspoň 12 hodín)

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na bravcovej masti otestujeme mäsko, aby sa zatiahlo. Mäso si dáme bokom. Do panvice, kde sme orestovali mäsko dáme cibuľu a orestujeme do zlatista, pridáme zeleninu z pácu, rajčinový pretlak a chvíľu necháme povariť. Pridáme medailóniky, červene víno, necháme dusiť s mäsom a podlievame vývarom, aby sme mali stále mäso na štave, kým sa neurob. Na koniec, keď budeme mat mäsko už skoro hotové, pridáme sušené hríby a vňať. Podávame s opečenými zemiakmi a ryžou..

Tagy: Jedlo