Hlavné jedlo: Sestry pirohov bez servitky viki

Hlavné jedlo: Sestry pirohov

Pelmene.

Vyskúšajte u vás doma tradičný recept.

Suroviny:

Mleté mäso bravčové, hovädzie, morčacie

Cibuľa

Soľ korenie

Tvrdý syr

Smotana na šľahanie

Parmezán

Vajíčko

Hladká múka

Voda

Kyslá smotana

Ocot

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Do mletého mäsa nastrúhame trošku cibule (lepšie strúhať ako krájať, aby nezostali veľké kusy cibule). Osolíme, okoreníme. Z múky, vody, vajíčka a soli si vymiešame tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na tenko a pomocou pohára vykrojíme krúžky. Na vykrojené cesto dáme lyžičku mäsa, preložíme cez polovicu a okraje poriadne pozatláčame, aby sa nám to neotvorilo Pirohy uvaríme v osolenej vode Tradične sa podávajú s kyslou smotanou a octom, môžu sa však aj so syrovou omáčkou. Na panvicu vylejeme smotanu na šľahanie, keď bude horúca, pridáme tavený syr, tvrdý syr a parmezán. S parmezánom opatrne, pretože ma výraznú chuť. Prevaríme, osolíme okorením a hotovo

Tagy: Jedlo