Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Mleté mäso bravčové, hovädzie, morčacie
Cibuľa
Soľ korenie
Tvrdý syr
Smotana na šľahanie
Parmezán
Vajíčko
Hladká múka
Voda
Kyslá smotana
Ocot
Postup:
Do mletého mäsa nastrúhame trošku cibule (lepšie strúhať ako krájať, aby nezostali veľké kusy cibule). Osolíme, okoreníme. Z múky, vody, vajíčka a soli si vymiešame tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na tenko a pomocou pohára vykrojíme krúžky. Na vykrojené cesto dáme lyžičku mäsa, preložíme cez polovicu a okraje poriadne pozatláčame, aby sa nám to neotvorilo Pirohy uvaríme v osolenej vode Tradične sa podávajú s kyslou smotanou a octom, môžu sa však aj so syrovou omáčkou. Na panvicu vylejeme smotanu na šľahanie, keď bude horúca, pridáme tavený syr, tvrdý syr a parmezán. S parmezánom opatrne, pretože ma výraznú chuť. Prevaríme, osolíme okorením a hotovo