Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
pasírované paradajky lúpané krájané 2 bal.
zeleninový vývar
soľ
korenie
500 g mleté mäso
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžicka oregana
1 čajová lyžička sladkej čili omáčky
1 polievková lyžica horčice
3 - 4 čerstvé papriky
olej
strúhanka
2 krajce tmavého chleba
1/2 balenia kypriaceho prášku
hrnček mlieka
hrnček špaldovej múky
2 celé vajcia
Postup:
V hrnci zohrejeme vopred pripravený zeleninový vývar a zalejeme ho pasírovanými paradajkami. Dochutíme soľou, korením podľa chuti a privedieme k varu. V miske si rozmiešame mleté mäso s pretlačeným cesnakom, osolíme, okoreníme, pridáme chilli omáčku, horčicu a oregano. Mäsovú zmes plníme do rozkrojených paprík (pozdĺžne rozpolených) a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 40 min. pri 180 stupňoch. Na prípravu “hrnčekového knedlíka” zmiešame 2 vajcia, kypriaci prášok, nakrajané suchšie pečivo (ideálne kôrky pre krajšiu štruktúru knedlíka), mlieko a zahustíme strúhankou. Zmes by mala byť vláčna a nemala by sa lepiť. Veľkou lyžicou plníme hrnčeky len mierne nad polovicu. Vložíme do hrnca, v ktorom začína vrieť voda. Voda má siahať cca na trištvrte čajového hrnčeka, nie viacej, voda sa nesmie dostať do knedlí. Na miernom ohni varíme zakryté knedlíky asi 30 minút. Keď sú hotové, vytiahneme ich z vody a necháme asi 20 min postáť a vychladnúť. Knedlíky po vychladnutí nakrájame, naservírujeme papriky z rúry a polejeme pripravenou omáčkou.