dezert Hnedé z formičky mito bez servitky

Dezert: Hnedé z formičky

Kakaové pirohy.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

kakao

lekvár

1 celé vajce

štipka soli

hrnček vlažnej vody

500 g špaldovej múky

javorový sirup

čerstvé ovocie

mleté orechy

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

V miske premiešame múku so štipkou soli a kakaom. Pridáme vajce a vodu a miešame, pokiaľ cesto nie je polotuhé, vláčne a mierne lepkavé. Pomocou múky, prípadne oleja vytvarujeme zmes do bochníka a necháme v chlade odpočívať aspoň 20 minút. Po 20 minútach ho vyvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku 2 - 3 mm. Cesto nakrájame na kocky (môžete aj na menšie obdĺžniky), na každý kúsok uložíme asi 1 čajovú lyžičku lekváru a preložíme. Ak nepoužívame formu, kraje cesta je potrebné utlačiť ešte vidličkou. Mierne osolenú vodu privedieme k varu a následne stíšime na minimum. Pirohy vložíme do vody a varíme 5 - 6 minút, dokiaľ samé nevyplávajú na povrch. Na záver pirohy posypeme mletými orechmi, zľahka polejeme javorovým sirupom a dozdobíme čerstvým ovocím.

Tagy: Dezert