Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
kakao
lekvár
1 celé vajce
štipka soli
hrnček vlažnej vody
500 g špaldovej múky
javorový sirup
čerstvé ovocie
mleté orechy
Postup:
V miske premiešame múku so štipkou soli a kakaom. Pridáme vajce a vodu a miešame, pokiaľ cesto nie je polotuhé, vláčne a mierne lepkavé. Pomocou múky, prípadne oleja vytvarujeme zmes do bochníka a necháme v chlade odpočívať aspoň 20 minút. Po 20 minútach ho vyvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku 2 - 3 mm. Cesto nakrájame na kocky (môžete aj na menšie obdĺžniky), na každý kúsok uložíme asi 1 čajovú lyžičku lekváru a preložíme. Ak nepoužívame formu, kraje cesta je potrebné utlačiť ešte vidličkou. Mierne osolenú vodu privedieme k varu a následne stíšime na minimum. Pirohy vložíme do vody a varíme 5 - 6 minút, dokiaľ samé nevyplávajú na povrch. Na záver pirohy posypeme mletými orechmi, zľahka polejeme javorovým sirupom a dozdobíme čerstvým ovocím.