Hlavné jedlo: Panenská trikolóra Gabriela Bez servitky

Hlavné jedlo: Panenská trikolóra

Bravčová panenka na slivkách a hríboch.

Pripravte si recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

bravčová panenka

soľ

rozmarín

korenie

hríby

slivkový lekvár

sušené slivky

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Bravčovú panenku osolíme, okoreníme, potrieme olejom a opečieme zo všetkých strán. Dáme dusiť, podlejeme vínom a pridáme rozmarín. Medzitým orestujeme cibuľu, pridáme hríby, sušené slivky a opekáme. Pridáme slivkový lekvár, vymixujeme a podlejeme touto zmesou panenku.

Trikolóra:

• Hrášok dáme do vody, osolíme a povaríme. Keď je mäkký, zlejeme vodu, pridáme smotanu na šľahanie a ponorným mixérom rozšľaháme.

• Očistené hokaido a zopár zemiakov povaríme, osolíme, pridáme kari korenie, smotanu a syr a vymixujeme.

• Očistený zeler povaríme so zemiakmi, posolíme, pridáme korenie a smotanu a vymixujeme.

• Trikolóru naservírujeme k nakrájanej panenke a podávame.

Tagy: Jedlo