Predjedlo: Jarná exotika natalia kalcikova bez servitky

Predjedlo: Jarná exotika

Rôzne druhy nátierok na arabskom chlebe.

Pripravte si doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

Cícer

Korenie

Soľ

Paradajky

350 g hladkej múky

Olej

Olivový olej

Avokádo 2 ks

Cesnak

Tahini

Cibuľa

Citrónová šťava

Balzamiko

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Najskôr si pripravíme guacamole. Avokádo si vydlabeme a roztlačíme ho v mise vidličkou. K avokádu pridáme citrónovú šťavu, ochutíme soľou, čiernym mletým korením a dôkladne premiešame. Cibuľu si očistíme, nakrájame na drobné kocky, tiež si očistíme strúčik cesnaku a prelisujeme. Cibuľu a cesnak pridáme k avokádu a premiešame. Cherry paradajky si nakrájame na malé kocky a vmiešame do avokádovej zmesi. Následne si pripravíme humus. Cícer si predvaríme. Zmixujeme ho spolu s tahini a olivovým olejom. Na záver si pripravíme paradajkové chutney. Paradajky si očistíme od šupiek, zalejeme olivovým olejom, balzamikom, pridáme bazalku, osolíme a okoreníme. Všetky tri nátierky podávame s lavas chlebom. Príprava je jednoduchá. Múku si zmiešame so 175 ml vlažnej vody, pridáme olej a 1 čl soli. Cesto necháme 30 minút odpočívať. Z cesta urobíme guľky, ktoré rozvalkáme a pečieme z oboch strán na suchej panvici.

Tagy: Predjedlo