svieženka dezert ľudo bez servitky

Dezert: Svježenka

Piškótový dezert.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Piškótové cesto:

200 g hl. múka

200 g kryštálový cukor

4 vajcia

prášok do pečiva

1 dcl vody a

1 dcl oleja

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Vymiešame žĺtka s cukrom, olejom a vodou do peny. Potom pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva. Pridáme sneh zo štyroch vajec a zľahka premiešame. Pečieme na 180 stupňov na 20 minút. Upečené cesto dáme na tortovú formu, potrieme džemom a polejeme cesto so šťavou z marhúľ. Zbytok cesta natrháme a zmiešame s nakrajanými marhuľami. Dáme na cesto 2 vyšľahané šľahačky so stužovačom. Dáme na vrch torty. Vrch torty dozdobíme postrúhanou čokoládou. Tortu dáme vychladiť.

Tagy: Dezert