Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
bryndza
tavený syr
maslo
menšia cibuľa
červená paprika mletá
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešame v miske spolu, ideálne roztlačíme vidličkou. Odporúčam maslo nechať chvíľu zmäknúť mimo chladničky na izbovej teplote.
Avokádová nátierka:
avokádo
menšia jarná cibuľka
strúčik cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
limetka
Postup:
Zrelé avokádo zbavíme kôstky a dužinu v miske dôkladne roztlačíme vidličkou, prípadne použijeme mixér (ak je avokádo naozaj zrelé, mixér nie je potrebný). K avokádu následne pridáme pretlačený strúčik cesnaku a nadrobno nakrájanú cibuľku. Všetko premiešame a podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie. Na záver zľahka pokvapkáme limetkovou šťavou.
Paradajkový tatarák:
4 klasicky veľké paradajky, nie cherry
4 sušené paradajky v oleji
hrsť zelených olív
menšia jarná cibuľka
hrsť petržlenovej vňate
1 PL olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 PL dijónskej horčice
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Paradajky nakrájame na štvrtiny a zbavíme stredu s jadierkami. Následne dužinu nakrájame na jemno. Nasekanú dužinu jemne osolíme a necháme odkvapkať asi 15 minút. K paradajkám pridáme nasekané sušené paradajky, a najemno nakrájané zelené olivy, jarnú cibuľku a petržlen. Podľa potreby dochutíme soľou, mletým čiernym korením a horčicou. Nakoniec pridáme olivový olej a citrónovú šťavu. Pred podávaním necháme ešte odkvapkať.