predjedlo semafor eugen bez servítky

Predjedlo: Semafor

Bryndzová nátierka.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

bryndza

tavený syr

maslo

menšia cibuľa

červená paprika mletá

Postup: 

Všetky ingrediencie zmiešame v miske spolu, ideálne roztlačíme vidličkou. Odporúčam maslo nechať chvíľu zmäknúť mimo chladničky na izbovej teplote.

Avokádová nátierka:

avokádo

menšia jarná cibuľka

strúčik cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

limetka

Postup: 

Zrelé avokádo zbavíme kôstky a dužinu v miske dôkladne roztlačíme vidličkou, prípadne použijeme mixér (ak je avokádo naozaj zrelé, mixér nie je potrebný). K avokádu následne pridáme pretlačený strúčik cesnaku a nadrobno nakrájanú cibuľku. Všetko premiešame a podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie. Na záver zľahka pokvapkáme limetkovou šťavou.

Zdroj: TV JOJ

Paradajkový tatarák:

4 klasicky veľké paradajky, nie cherry 

4 sušené paradajky v oleji

hrsť zelených olív 

menšia jarná cibuľka

hrsť petržlenovej vňate

1 PL olivového oleja

1 PL citrónovej šťavy

1 PL dijónskej horčice

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Paradajky nakrájame na štvrtiny a zbavíme stredu s jadierkami. Následne dužinu nakrájame na jemno. Nasekanú dužinu jemne osolíme a necháme odkvapkať asi 15 minút. K paradajkám pridáme nasekané sušené paradajky, a najemno nakrájané zelené olivy, jarnú cibuľku a petržlen. Podľa potreby dochutíme soľou, mletým čiernym korením a horčicou. Nakoniec pridáme olivový olej a citrónovú šťavu. Pred podávaním necháme ešte odkvapkať.

Tagy: Predjedlo