Polievka: Jesenná jar nikol bez servitky

Polievka: Jesenná jar

Hokkaido krém.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

1 ks Hokkaido tekvica

1 ks cibuľa

3 strúčiky cesnaku

Olivový olej

Tymian

Kokosové mlieko

Tekvicové semiačka

Soľ

Korenie

Tekvicový olej

Muškátový orech

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Tekvicu, cibuľu, cesnak si nakrájame, pokapeme olivovým olejom a dáme piecť do rúry, ktorú si predhrejeme na 200 stupňov, pečiem cca 20 min. Medzi časom si opražíme tekvicové semiačka na suchej panvici. Po 20 minútach ingrediencie rozmixujeme, pridáme kokosové mlieko, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom, necháme zovrieť a odstavíme polievku. Nakoniec polievku dozdobíme tekvicovými semiačkami.

Tagy: Polievka