Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
špikové kosti
hovädzie mäso do polievky
koreňovú zeleninu, cibuľu
celé čierne a nové korenie
čerstvý nastrúhaným chren
Postup:
Špikové kosti dáme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov, necháme piecť asi 15 minút, až stmavnú do čierna, takto upečené kosti vložíme do hrnca so studenou vodou a necháme na malom plameni variť, vodu osolíme, okoreníme, cibuľu umyjeme, prekročíme, šupku necháme, urobí nám krásnu farbu, keď voda začne vrieť, vložíme hovädzie mäso a necháme ďalej na miernom plameni variť. Po 2 až 2 a pol hodinách odoberieme šuminu a pridáme nakrájané koreňovú zeleninu podľa vlastnej chuti, hodí sa aj kaleráb. Varíme na miernom plameni až kým zelenina nezmäkne. Čím dlhšie vývar varíme, tým lepšie. Po dovarení zeleninu aj mäso pokrájame a môžeme servírovať. Do taniera môžeme pridať nastrúhaný čerstvý chren. Dodá vývaru zaujímavú chuť.