Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
mrkva
petržlen
kaleráb
zeler
cibuľa
maslo
korenie
sladká paprika
soľ
polohrubá múka
vajíčko
petržlenová vňať
Postup:
Nakrájanú zeleninu premiešame z roztopeným maslom a potom na 5 min. zalejeme vodou po vrch zeleniny. Dosolíme a dokoreníme. Po 5 minútach nalejeme do hrnca toľko vody, koľko má byť polievky a varíme 30 min. Pred koncom urobíme z polohrubej múky, soli vajíčka, vody a nasekanej pažítky haluškovú zmes. Halušky nahádžeme do variacej sa polievky a varíme až kým nevyplávajú. Polievku dochutíme bylinkami, napr. posekanou petržlenovou vňaťou alebo medvedím cesnakom, alebo ligurčekom.