Bažantí vývar polievka peter batthany bez servítky

Polievka: To si za klobúk nedáte

Bažantí vývar.

Ochutnajte u vás doma recepty Petra Batthyanyho.

Suroviny:

1 ks bažant

1 kg mrkva

1 kg petržlen

petržlenovou vňať

2 ks paradajka

2 ks paprika biela

500 g pór

1 ks zelený karfiol na ozdobu

2 ks kaleráb

jedna cibuľa

cesnak

bobkový list

ligurček

nové korenie čierne

soľ

kurkuma

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Jedného bažanta opláchneme pod studenou vodou, dáme do primeraného hrnca, zalejeme ho 4 litrami studenej vody a varíme cca 2 hodiny a potom pridáme mrkvu, petržlen, zeler, pór, cibuľu a všetku ostatnú zeleninu necháme vodu pomaly zovrieť a pozbierame z povrchu zrazené bielkoviny, tzv. šuminy, aby polievka ostala číra. Potom pridáme všetky koreniny, osolíme a na miernom ohni varíme ďalšie dve hodiny . Vývar po dokončení scedíme, vyberieme zeleninu, ktorú nakrájame a použijeme, oberieme mäso z bažanta, ktoré tiež nakrájame a použijeme do polievky.

Celestínske rezance:

1 vajce

Olej

Petržlenovou vňať

Soľ

Trošku ligurčeka

1 dl mlieka

80 g hladkej múky

Postup:

Všetky ingrediencie si dáme do misky a vymiešame si metličkou hustejšie palacinkové cestíčko. Na panvicu si dáme trochu oleja a z cestíčka opekáme palacinky z oboch strán dozlatista. Hotové palacinky necháme vychladnúť, a potom ich zrolujeme a nakrájame na tenké rezance. Rezance dávame do taniera tesne pred podávaním, a zalejeme ich horúcim vývarom.

Tagy: Polievka