Polievka: C40H56 ivan macho bez servitky

Polievka: C40H56

Rajčinová polievka.

Vyskúšajte u vás doma recepty od Ivana Macha z Bez servítky.

Suroviny:

1 veľká cibuľa

olivový olej

čerstvá bazalka

paradajkové pyré (2 – 3 balenia po 500 ml)

zelerová vňať

celé čierne korenie (6 - 8)

nové korenie (2 - 3)

bobkový list (2 - 3)

cesnak (2 - 3 strúčiky)

mäsový vývar

cukor

soľ

parmezán

smotana

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Do hrnca dáme olej, nadrobno pokrájanú cibuľu, orestujeme do mäkka, pridáme trochu vývaru, dáme čierne a nové korenie, bobkový list a necháme pomaly variť. Neskôr pridáme paradajkové pyré, zriedime s vývarom a pomaly privedieme do varu. Pridáme zelerovú vňať, bazalku a 2 – 3 strúčiky cesnaku. S cesnakom netreba preháňať. Dochutíme ešte vývarom. Vývaru netreba dať veľa, polievka je lepšia, keď je hustejšia. Môžeme pridať soľ (nemusíme, vývar je už slaný), a cukor - len na zvýraznenie chuti. Nakoniec ponorným mixérom rozmixujeme bazalku a zelerové listy. Predtým ale vyberieme korenie a bobkové listy. Podávame so smotanou a parmezánom. Ozdobíme čerstvou bazalkou.

Tagy: Polievka