Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 veľká cibuľa
olivový olej
čerstvá bazalka
paradajkové pyré (2 – 3 balenia po 500 ml)
zelerová vňať
celé čierne korenie (6 - 8)
nové korenie (2 - 3)
bobkový list (2 - 3)
cesnak (2 - 3 strúčiky)
mäsový vývar
cukor
soľ
parmezán
smotana
Postup:
Do hrnca dáme olej, nadrobno pokrájanú cibuľu, orestujeme do mäkka, pridáme trochu vývaru, dáme čierne a nové korenie, bobkový list a necháme pomaly variť. Neskôr pridáme paradajkové pyré, zriedime s vývarom a pomaly privedieme do varu. Pridáme zelerovú vňať, bazalku a 2 – 3 strúčiky cesnaku. S cesnakom netreba preháňať. Dochutíme ešte vývarom. Vývaru netreba dať veľa, polievka je lepšia, keď je hustejšia. Môžeme pridať soľ (nemusíme, vývar je už slaný), a cukor - len na zvýraznenie chuti. Nakoniec ponorným mixérom rozmixujeme bazalku a zelerové listy. Predtým ale vyberieme korenie a bobkové listy. Podávame so smotanou a parmezánom. Ozdobíme čerstvou bazalkou.