Polievka: Moreplavci z Tešedíkova bez servitky

Polievka: Moreplavci z Tešedíkova

Paradajková s morskými plodmi.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

750 ml rajčinový pretlak

Drvené paradajky v konzerve

Soľ

Korenie

Citrón

Cibuľa

Rozmarín

Tymian

Čili

Cukor

Biele víno

Krevety

Mušle

Bazalka

Cesnak

Olivový olej

Francúzska bageta

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Orestujeme si cibuľku a pridáme drvené paradajky a privedieme do varu. Pridáme soľ, čierne korenie, šťavu z citróna, rozmarín, tymian, čili, cukor a biele víno. Necháme prevariť aby sa odparil alkohol z vína. Šťavu následne prepasírujeme cez sitko a vlejeme naspäť do hrnca. Pridáme krevety, mušle a prevaríme a dochutíme. Následne si pripravíme bazalkové pesto. Rozmixujeme čerstvú bazalku s olivovým olejom. Pridáme soľ, cesnak, korenie a rozmixujeme. Francúzske bagetky opečieme na masle a podávame k polievke.

Tagy: Polievka