Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
750 ml rajčinový pretlak
Drvené paradajky v konzerve
Soľ
Korenie
Citrón
Cibuľa
Rozmarín
Tymian
Čili
Cukor
Biele víno
Krevety
Mušle
Bazalka
Cesnak
Olivový olej
Francúzska bageta
Postup:
Orestujeme si cibuľku a pridáme drvené paradajky a privedieme do varu. Pridáme soľ, čierne korenie, šťavu z citróna, rozmarín, tymian, čili, cukor a biele víno. Necháme prevariť aby sa odparil alkohol z vína. Šťavu následne prepasírujeme cez sitko a vlejeme naspäť do hrnca. Pridáme krevety, mušle a prevaríme a dochutíme. Následne si pripravíme bazalkové pesto. Rozmixujeme čerstvú bazalku s olivovým olejom. Pridáme soľ, cesnak, korenie a rozmixujeme. Francúzske bagetky opečieme na masle a podávame k polievke.