Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
10 – 15 ks domácich vajec
Smotana na varenie
500 ml smotany na varenie
1 vanilkový struk
50 g kryštálového cukru
cukor na posypanie
Postup:
Oddelíme žĺtky od bielkov. Smotanu zohrejeme v hrnci a pridáme do nej vanilkový cukor, vanilkový struk a zamiešame. Následne smotanu aj s hrncom vložíme do veľkej misky s ľadom necháme vychladnúť. Keď je smotana vychladnutá, pridáme rozmiešané žĺtky a dobre zamiešame. Následne celú zmes vlejeme do nádob, ktoré vložíme na pekáč, kde musíme pridať vodu, aby misky nepraskli a potom vložíme do rozohriatej trúby na 100 stupňov a pečieme cca 1, 5 hodiny. Po dopečení dáme do chladu. Pridáme kryštálový cukor, ktorý skaramelizujeme flambovacou pištoľou.