Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Paradajky
Čierne korenie
Soľ
Cesnak
Olivový olej
Parmezán
Balsamico na zdobenie
Príprava domácej bagety:
250 ml vlažná voda
1 KL kryštálového cukru
1/2 KL soli
550 g hladkej muky
1 bal. (7g) sušeného droždia
Postup:
Vymiesime si cesto z vody, múky, droždia, cukru a soli. Zakryjeme a necháme asi 60 minút vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý rozrežeme na 3 a 4 časti. Z každej vyrolujeme a vytvarujeme jednu bagetu. Bagety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť ešte asi 30 minút. Nakysnuté bagetky jemne narežeme na povrchu (aby získali mramorový vzhľad), potrieme slanou vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na cca 10 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ešte asi 15 minút .
Príprava paradajkovej hory: Nakrájané, umyté paradajky nakrájame na menšie kocky, vložíme do misky spolu s čiernym korením, soľou, cesnakom a olivovým olejom a poriadne premiešame. Na záver na čerstvo upečené bagety spravíme tzv. Horu paradajok ktoré posypeme parmezánom a dozdobíme balzamicom.