Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Domáca bageta:
250 ml vlažná voda
1 KL kryštálový cukor
1 balíček sušené droždie
550 g hladká múka
Postup:
Z vlažnej vody, cukru a sušeného droždia vymiešame kvások a necháme ho zaktivovať približne 15 minút. Na pracovnej doske zmiešame múku so soľou, prilejeme kvások a rukami spracujeme celistvé a pružné cesto. Cesto vložíme do misky, zakryjeme a necháme asi 60 minút vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý rozrežeme na 3 a 4 časti. Z každej vyrolujeme a vytvarujeme jednu bagetu. Bagety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť ešte asi 30 minút. Nakysnuté bagetky jemne narežeme na povrchu (aby získali mramorový vzhľad), potrieme slanou vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C na cca 10 minút, potom teplotu znížime na 170 °C a pečieme ešte asi 15 minút.
Nátierka avokádová: Avokádo, cibuľa, cesnak, limetová šťava z polky limety, soľ, čierne korenie Všetky suroviny zmiešame, dozdobíme jahodou
Paradajková: Paradajky, bazalka, soľ, čierne korenie, mozzarella Paradajky nakrájame na malé kúsky spolu s bazalkou, osolíme, okoreníme Dozdobíme plátkom mozzarely
Prošutová: Maslo, cesnak, prošuto, žltý melón Maslo zmiešane s cesnakom. Dozdobíme plátkom prošuta a kúskom žltého melónu