Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
5 ks čerstvé vajcia
5 PL hnedý cukor
500 g Mascarpone
1 balíček dlhé cukrárske piškóty
3 šálky silnej kávy
1 dl Amaretto
1 PL kakao
Jahody
Mäta
Postup:
Do dvoch misiek oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a vyšľaháme až kým sa cukor nerozpustí. Pridáme mascarpone a jemne zašľaháme do žĺtkového krému. Nakoniec opatrne zamiešame sneh, tak aby v ňom ostalo čo najviac vzduchu. Vychladnutú kávu zmiešame s Amarettom a nalejeme do misky s dostatočne širokým dnom pre pohodlné máčanie piškót. Piškóty jednu po druhej máčame v likérovej káve z oboch strán, ale krátko, aby sa nám nerozmočili. Ukladáme ich do misky alebo pohára. Keď uložíme prvú vrstvu, nanesieme na ňu polovicu krému. Potom uložíme ďalšiu vrstvu namočených piškót a zakryjeme druhou polovicou krému. Vrch zasnežíme kakaom preosiatym cez sitko, dozdobíme jahodou a lístkom mäty a uložíme do chladničky vychladiť.