Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie na korpus:
250 gramov Lotus sušienky
120 gramov maslo
Plnka:
500 gramov tvaroh jemný
250 gramov mascarpone
250 mililitrov šľahačka
Patisserie 120 gramov
Práškový cukor
Karamel:
130 gramov kryštálový cukor
70 gramov maslo
100 mililitrov šľahačková smotana 30%
Postup:
V mixéri rozmixujeme karamelové sušienky, pridáme roztopené maslo a dobre v miske rukou pospájame. Natlačíme zmes do formy na pečenie (24 - 23cm). Tvaroh s práškovým cukrom jemne zmixujeme, pridáme aj mascarpone. Vychladenú šľahačku Patisserie samostatne vymixujeme dotuha a ručne vareškou vmiešame do zmesi. Na korpus zo sušienok navrstvíme plnku. Pekne uhladíme a dáme koláč do chladu, kým urobíme karamel.
Karamel:
Do hrnca nasypeme cukor a miešame, kým sa nerozpustí a jemne nezhnedne, pridáme maslo a za stáleho miešania vytvoríme konzistentnú zmes, pridáme šľahačku, zamiešame, kým nie je karamel pekne hladký a odstavíme. Karamel nalievame na koláč, keď je teplý, musí sa liať, ale zároveň nesmie byť horúci. Dáme do chladu na deň a noc. Ozdobíme posekanými lieskovcami, orechmi, arašidmi alebo podrvenými sušienkami. Cheesecake režeme teplým nožom, aby sa nám nelepil na nožík.