Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Korpus:
4 ks vajce
125 g cukor
1 ks vanilkový cukor
125 gramov maslo
50 ml mlieko
150 g polohrubá múka
50 g kakao
1 ks prášok do pečiva
Náplň:
250 g mascarpone
250 ml šľahačková smotana
250 g jemný tvaroh
1 ks vanilkový cukor
50 g čokoláda
Banány
Postup:
Najskôr si pripravíme korpus. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu. Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny. Po jednom prešľaháme žĺtka. Na striedačku pri nízkych otáčkach primiešame vlažné mlieko a zmes múky. V prípade potreby môžeme pridať ešte pár lyžíc mlieka, ale nie studeného. Na záver zľahka spojíme so snehom, ktorý pridávame cca na trikrát. Hmotu rozotrieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote cca 180 °C, 25 - 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Na náplň si vyšľaháme mascarpone so šľahačkou a vanilkou do tuhého krému. Zľahka primiešame tvaroh. Čokoládu nastrúhame najemno a primiešame ku krému. Na vychladenom korpuse naznačíme dookola rez cca 2 cm od okraja. Lyžicou vydlabeme časť korpusu, zhruba do hlbky cca 2-3 cm. Zvyšný korpus si odložíme. Banány olúpeme, pozdĺžne prerežeme a polovičky rozložíme nahusto na dno korpusu. Navŕšime krém, vytvoríme kopček. Vrch posypeme nahrubo rozdrobeným korpusom a zľahka pritlačíme. Dáme aspoň na chvíľu schladiť.