Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Vanilkový puding
400 ml mlieko
Maslo
Droždie
Kvások
500 g polohrubá múka
30 g kryštálový cukor
Lekvár
Postup:
Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do kvásku pridáme múku a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru alebo podľa chuti orieškovo čokoládový krém. Zabalíme do tvaru buchty a necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť. Varíme cca 10 minút. Potom buchty vyberieme a polejeme maslom. Na záver prelejeme vanilkovým pudingom.