Dezert: Šup, šup na pekáč!

Dezert: Šup, šup na pekáč!

Parené buchty z kysnutého cesta.

Vyskúšajte u vás recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

Vanilkový puding

400 ml mlieko

Maslo

Droždie

Kvások

500 g polohrubá múka

30 g kryštálový cukor

Lekvár

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do kvásku pridáme múku a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru alebo podľa chuti orieškovo čokoládový krém. Zabalíme do tvaru buchty a necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť. Varíme cca 10 minút. Potom buchty vyberieme a polejeme maslom. Na záver prelejeme vanilkovým pudingom.

Tagy: Dezert