Polievka:  Plynová clona

Polievka: Plynová clona

Fazuľová s údeným mäsom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

Fazuľa veľká maslová 250 g

Fazuľa stredná bordová 250 g

½ ks mrkva

½ ks petržlen

300 g bravčové mäso (stehno)

2 ks údené rebrá bravčové

4 ks klobásky

1 kg cibuľa

½ ks zemiak na zahustenie

1 pretlak

Soľ

Čierne korenie

Drvená rasca

Majorán

Granulovaný cesnak

Sladká paprika mletá

Pikantná paprika mletá

Cukor kryštálový

2 ks bobkový list

Voda

Bravčová masť

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno a opekáme do zlata na bravčovej masti, potom pridáme trochu rasce opečieme a následne pridáme sladkú papriku mletú. Bravčové mäso si pokrájame na kocky a pridáme do opečenej cibule a smažíme ho do zatiahnutia. Potom pridáme soľ, bobkový list a čierne korenie a zalejeme vodou a varíme. Medzitým si nakrájame nadrobno mrkvu a petržlen pridáme do hrnca. Nakrájame si klobásky na polovicu a aj údené rebrá a pridáme do hrnca a zalejeme vodou, aby boli ponorené a varíme do zmäknutia a vyberieme a oberieme rebrá a nakrájame klobásku. Ďalej pridáme namočenú fazuľu (fazuľu by boli najideálnejšie nechať namočenú 12 hodín) a varíme do zmäknutia. Keď je fazuľa skoro uvarená dochutíme fazuľovicu pretlakom, cukrom, soľou, pikantnou paprikou, prípadne čiernych korením, granulovaním cesnak a pridáme nastrúhaný zemiak. Pred dovarením fazuľovice pridáme mäso z rebier, nakrájané klobásky a majorán (aby nezhorkol).

Tagy: Polievka