Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Fazuľa veľká maslová 250 g
Fazuľa stredná bordová 250 g
½ ks mrkva
½ ks petržlen
300 g bravčové mäso (stehno)
2 ks údené rebrá bravčové
4 ks klobásky
1 kg cibuľa
½ ks zemiak na zahustenie
1 pretlak
Soľ
Čierne korenie
Drvená rasca
Majorán
Granulovaný cesnak
Sladká paprika mletá
Pikantná paprika mletá
Cukor kryštálový
2 ks bobkový list
Voda
Bravčová masť
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno a opekáme do zlata na bravčovej masti, potom pridáme trochu rasce opečieme a následne pridáme sladkú papriku mletú. Bravčové mäso si pokrájame na kocky a pridáme do opečenej cibule a smažíme ho do zatiahnutia. Potom pridáme soľ, bobkový list a čierne korenie a zalejeme vodou a varíme. Medzitým si nakrájame nadrobno mrkvu a petržlen pridáme do hrnca. Nakrájame si klobásky na polovicu a aj údené rebrá a pridáme do hrnca a zalejeme vodou, aby boli ponorené a varíme do zmäknutia a vyberieme a oberieme rebrá a nakrájame klobásku. Ďalej pridáme namočenú fazuľu (fazuľu by boli najideálnejšie nechať namočenú 12 hodín) a varíme do zmäknutia. Keď je fazuľa skoro uvarená dochutíme fazuľovicu pretlakom, cukrom, soľou, pikantnou paprikou, prípadne čiernych korením, granulovaním cesnak a pridáme nastrúhaný zemiak. Pred dovarením fazuľovice pridáme mäso z rebier, nakrájané klobásky a majorán (aby nezhorkol).