Dezert:  Ježibabine vábenie

Dezert: Ježibabine vábenie

Perník s čokoládou a cukrom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

400 g hladká múka (špeciál)

300 g práškový cukor

200 ml olej

1,5 KL sóda bikarbóny

2 vajcia

2 PL domáceho džemu

2 PL kakaa

1 KL škorice

1 KL perníkového korenia

½ l vlažného mlieka (plnotučné)

1 kypriaci prášok do perníka

Zdroj: TV JOJ

Navrch:

čokoláda mliečna

5 PL džemu navrch

Postup: 

Preosiatu múku premiešať so sódou bikarbónou, kypriacim práškom, pridať cukor a ostatné prísady. Všetko v jednej nádobe. Riadne vymiešať na slabých obrátkach. Vyliať na vymastený plech a piecť 180 stupňov na 20 - 30 minút. Horúce potrieť džemom a na vychladnutý koláč poliať čokoládou.

Tagy: Dezert