Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
dve menšie šalotky
jedna väčšia mrkva
štvrť väčšieho zeleru
stopkový zeler
jedna červená paprika
štyri paradajky
jeden paradajkový pretlak
jedna stredná cuketa
za hrsť farebnej fazule
štyri strúčiky cesnaku
hrsť hrášku
pór
tri menšie zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
3 ks bobkový list
sójová omáčka
olivový
olej podľa chuti
trochu cukru
kurací vývar
na zdobenie čerstvá bazalka a strúhaný parmezán
Postup:
Zeleninu si umyjeme očistíme a všetko nakrájame na menšie kocky. Na oleji si trochu opečieme šalotku pridáme cesnak, mrkvu, petržlen, zeler, stopkový zeler. Osolíme, okoreníme pridáme trochu sójovej omáčky. Chvíľu podusíme, potom pridáme olúpané paradajky aj pretlak, podľa chuti trochu cukru, červenú papriku, hrášok, podlejeme vývarom a varíme asi 15 minút. Nakoniec pridáme zemiaky a fazuľu ktorú sme si dopredu uvarili. Necháme variť, kým zemiaky nezmäknú a polievka je hotová. Na tanieri dozdobíme čerstvou bazalkou a parmezánom.