Dezert:  Pampúšiky z kríkov

Dezert: Pampúšiky z kríkov

Lievance s ovocím a šľahačkou plnené mascarpone.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Recept na lievance:

múka hladká 200 g

cukor 50 g

prášok do pečiva cca polka čajovej lyžičky

cukor vanilkový 1 ks

vajcia 3 ks

mlieko 250 ml

olej

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Zmiešame si všetky suché suroviny Vajcia si rozdelíme na bielko a žĺtok. Bielko samostatne vyšľaháme zo štipkou soli kým nevznikne tuhá pena. Potom všetko jemne zmiešame. Dáme si trošku predhriať olej na panvicu. Pečieme na jemnom plyne, keď začnú tvoriť bublinky, tak ich otočíme. Treba ich kontrolovať každú chvíľu, pečú sa rýchlo. Potom si zmiešame 250 g mascarpone s jednou vyšľahanou a s práškovým cukrom, cukor podľa chuti. kto má aké sladké rád, smotanou a ponatierame zmesou lievance. ktoré potom pospájame. Na tanieri dozdobíme šľahačkou, čokoládou, čerstvým ovocím a môžeme si spraviť aj ovocné pyré

Ovocné pyré:

Na panvicu si dáme rozpustiť kúsok masla pridáme mrazenú zmes ovocia trochu cukru, citrónovú šťavu a chvíľku podusíme. Môžeme podávať.

Tagy: Dezert