Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 hokaido tekvica
2 zemiaky
3 mrkvy
Smotana na šľahanie
Kyslá smotana
Tekvicové semiačka
1 cibuľa
Olej
Petržlenová vňať
Toast na krutóny
Postup:
Tekvicu ošúpeme zbavíme dužiny a semiačok. Cibuľku nakrájame na kocky opražíme na oleji, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, mrkvu, zemiaky, soľ, čierne korenie. Trochu opražíme, pridáme vodu s bujónom alebo vývar ak máme. Varíme so mäkka. Rozmixujeme, pridáme šľahačkovú smotanu a necháme zovrieť. Podávame s kyslou smotanou, doma spravenými krutónmi z toastoveho chlebíka a ozdobíme opraženými semiačkami.