Predjedlo: Štyri v jednom

Predjedlo: Štyri v jednom

Plnená paradajka podávaná s rukolovým toastom

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

5 väčších paradajok

100 g eidamu

100 g údeného tvrdého syra

2 kocky syrokrému

1 biely jogurt

1 uvarené vajce

1 konzerva kukurice

1 pokrájaná paprika

1 mladá cibuľka

soľ

čierne korenie

dijónska horčica

​Postup:

Paradajky si vydlabeme. V miske si spolu zmiešame nastrúhané tvrdé syry so syrokrémom a jogurtom. Pridáme natvrdo uvarené nakrájané vajíčko. Do zmesi pridáme kukuricu, pokrájanú papriku, nakrájanú mladú cibuľku, pomiešame, dochutíme soľou a korením a horčicou.

Zdroj: TV JOJ

Rukolový toast

Suroviny:

biely toastový chlieb

rukola

kozí syr

citrónová šťava

olivový olej

20 g dijónskej horčice,

20 g medu

soľ

čierne korenie

Postup:

Zmiešame jogurt, horčicu, med, soľ, korenie a dochutíme s citrónovou šťavou. Podávame na opečených toastoch, ktoré si potrieme olejom. Zdobíme kozím syrom a rukolou.

Tagy: Predjedlo