Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Brownie:
150 g horkej čokolády
125 g masla
150 g cukru
Štipka soli
2 celé vajcia
70 g hladkej múky
20 g holandského kakaa
Plnka:
500 ml vody
4 PL kávy
150 g dlhých piškót
200 ml smotany na šľahanie
450 g mascarpone
2 PL práškového cukru
1 ČL vanilkového extraktu
kôra z 1/2 citróna
kakao
Postup:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a cukrom, odstavíme. Do hmoty vmiešame po jednom celé vajcia, múku, kakao a štipku soli. Vymiešame a vylejeme na plech. Pečieme na 180 stupňov 20 – 25 minút. Po vybratí z rúry necháme vychladnúť.
Plnka:
Každú piškótu namočíme z oboch strán do vychladnutej kávy. Smotanu na šľahanie vyšľaháme. Do nej na nízkych otáčkach vmiešame mascarpone. Potom pridáme práškový cukor, vanilkový extrakt, kôru z citróna a znova vyšľaháme. Na vychladnuté brownie cesto natrieme asi tretinu krému, naň poukladáme vrstvu piškót namočených v káve a na piškóty rovnomerne rozotrieme zvyšný krém. Koláč dáme do chladničky. Pred podávaním posypeme kakaom.