Dezert: Káva trochu inak

Dezert: Káva trochu inak

Brownie tiramisu.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

Brownie:

150 g horkej čokolády

125 g masla

150 g cukru

Štipka soli

2 celé vajcia

70 g hladkej múky

20 g holandského kakaa

Zdroj: TV JOJ

Plnka: 

500 ml vody

4 PL kávy

150 g dlhých piškót

200 ml smotany na šľahanie

450 g mascarpone

2 PL práškového cukru

1 ČL vanilkového extraktu

kôra z 1/2 citróna

kakao

Postup:

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a cukrom, odstavíme. Do hmoty vmiešame po jednom celé vajcia, múku, kakao a štipku soli. Vymiešame a vylejeme na plech. Pečieme na 180 stupňov 20 – 25 minút. Po vybratí z rúry necháme vychladnúť. 

Plnka:

Každú piškótu namočíme z oboch strán do vychladnutej kávy. Smotanu na šľahanie vyšľaháme. Do nej na nízkych otáčkach vmiešame mascarpone. Potom pridáme práškový cukor, vanilkový extrakt, kôru z citróna a znova vyšľaháme. Na vychladnuté brownie cesto natrieme asi tretinu krému, naň poukladáme vrstvu piškót namočených v káve a na piškóty rovnomerne rozotrieme zvyšný krém. Koláč dáme do chladničky. Pred podávaním posypeme kakaom.

Tagy: Dezert