Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Korpus:
250 g preosiatej hladkej múky
1/2 KL soli
15 g holandské kakao
110 g masla izbovej teploty
300 g kryštálový cukor
2 vajíčka
KL vanilková aróma
240 ml smotany na šľahanie
2 PL červené farbivo
1 KL octu
1 KL prášku do pečiva
Drobné čerstvé ovocie
Krém:
225 g mascarpone
1 KL vanilková aróma
115 g práškový cukor
360 ml šľahačky (40%)
Postup:
Predhrejeme rúru na 175 °C. Na dno formy použijeme papier na pečenie.
1) Vytvoríme suchú a mokrú zmes a ako tretie červenú smotanu Suchá zmes - v miske premiešame múku, soľ a kakao a všetko spolu preosejeme Mokrá zmes - v druhej miske vyšľaháme maslo. Do masla postupne pridávame cukor a šľaháme kým není hmota nadýchaná. Potom po jednom pridávame vajíčka. Medzi vajíčkami prešľaháme. Nakoniec pridáme vanilkovú arómu a ešte prešľaháme. Červená smotana - v ďalšej miske premiešame šľahačku s červeným farbivom.
2) Zmiešanie zmesí a prevzdušnenie korpusu: Následne zmiešame všetky tri misky. Potom si v hrnčeku zmiešame ocot a prášok do pečiva. Akonáhle nám to vypení vmiešame do cesta. Prevzdušnené cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 25 až 30 minút. Korpus necháme vychladnúť
3) Náplň: V jednej miske vyšľaháme mascarpone s cukrom a vanilkovou arómou. V druhej miske vyšľaháme šľahačku, ktorú jemne a pomaličky vmiešame do mascarpone.
4) Cieľ: Z vychladnutého cesta vykrojíme ľubovoľné tvary, ktoré spojíme a dozdobíme s krémom a drobným ovocím.