Dezert, Na záver sa budeš červenať

Dezert, Na záver sa budeš červenať

Dezert z korpusu s ovocím.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Korpus:

250 g preosiatej hladkej múky

1/2 KL soli

15 g holandské kakao

110 g masla izbovej teploty

300 g kryštálový cukor

2 vajíčka

KL vanilková aróma

240 ml smotany na šľahanie

2 PL červené farbivo

1 KL octu

1 KL prášku do pečiva

Drobné čerstvé ovocie

Zdroj: TV JOJ

Krém:

225 g mascarpone

1 KL vanilková aróma

115 g práškový cukor

360 ml šľahačky (40%)

Postup:

Predhrejeme rúru na 175 °C. Na dno formy použijeme papier na pečenie.

1) Vytvoríme suchú a mokrú zmes a ako tretie červenú smotanu Suchá zmes - v miske premiešame múku, soľ a kakao a všetko spolu preosejeme Mokrá zmes - v druhej miske vyšľaháme maslo. Do masla postupne pridávame cukor a šľaháme kým není hmota nadýchaná. Potom po jednom pridávame vajíčka. Medzi vajíčkami prešľaháme. Nakoniec pridáme vanilkovú arómu a ešte prešľaháme. Červená smotana - v ďalšej miske premiešame šľahačku s červeným farbivom.

2) Zmiešanie zmesí a prevzdušnenie korpusu: Následne zmiešame všetky tri misky. Potom si v hrnčeku zmiešame ocot a prášok do pečiva. Akonáhle nám to vypení vmiešame do cesta. Prevzdušnené cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 25 až 30 minút. Korpus necháme vychladnúť

3) Náplň: V jednej miske vyšľaháme mascarpone s cukrom a vanilkovou arómou. V druhej miske vyšľaháme šľahačku, ktorú jemne a pomaličky vmiešame do mascarpone.

4) Cieľ: Z vychladnutého cesta vykrojíme ľubovoľné tvary, ktoré spojíme a dozdobíme s krémom a drobným ovocím.

Tagy: Dezert