Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Podlhovasté piškóty
4 vajcia
Mascarpone
1 vanilkový cukor
Citrónový krém:
4 odšťavené citróny
Hrnček kryštálového cukru
2 žĺtka
2 celé vajcia
Postup:
Najprv si pripravíme citrónový krém: Odšťavené citróny zmiešame s cukrom a povaríme, kým sa cukor nerozpustí a nevznikne sirup. Potom v ďalšom hrnci vyšľaháme 2 celé vajcia a 2 žĺtky na penu a postupne prilievame citrónový sirup a šľaháme, kým nám nevznikne krém, ktorý potom precedíme cez sito a necháme vychladnúť. Potom oddelíme zo 4 vajec bielka od žĺtkov a z bielok vyšľaháme tuhú penu a žĺtka vymiešame s vanilkovým cukrom, potom k žĺtkam primiešame pomaly mascarpone a pomaly do tejto hmoty vmiešame sneh z bielok. Piškóty poukladáme do misiek a pooblievame citrónovým krémom a po ňom pridáme hmotu z mascarpone a vajec. Dáme chladiť na 4 hodiny a podávame s espressom.