Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
5 - 6 stredne veľkých cibúľ
100 g masla
1 dl biele víno
soľ
čierne mleté korenie
vývar
Bagetka:
120 g hladká múka
120 g polohrubá múka
soľ
cukor
droždie
maslo
mlieko
2 vajcia
Postupy:
Cibule nakrájame na polkolieska, hodíme na dobre vyškvarené maslo, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom, necháme chvíľku vyvariť, opäť pridáme maslo, krásne sa zredukuje, cibuľa zostane krémová, zalejeme vývarom, necháme zovrieť, dochutíme, prípadne zahustíme zemiakom alebo škrobom, ale pokiaľ sme použili dostatok masla, ani netreba. Už podľa každého chuti.
Na bagetu urobíme kvások z mlieka, droždia, trošku cukru, ktorý vylejeme do múky so soľou, vajcom, maslom, pridáme zvyšné mlieko, dôkladne vymiesime, necháme vykysnúť (cesto by malo zväčšiť svoj objem o polovicu). Potom cesto ešte raz premiesime, najlepšie v rukách a vytvarujeme bagetky, ktoré narežeme po vrchu a necháme ešte raz vykysnúť ,opäť by mali zväčšiť objem o polovicu Potrieme vyšľahaným žĺtkom, osolíme hrubozrnnou soľou a pečieme na nejakých 220 stupňov okolo 12 minút. (Dĺžka pečenia je individuálna, netreba sa presne držať času).