Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 kg hladkej múky
300 g varených zemiakov
40g droždia
300 ml mlieka
150g masla
4 čl soli
100 g kyslá smotana
2 čl cukru
1 vajíčko
Plnka:
200 g dusenej šunky
200 g plátkov eidamu
400 g klobásky
200 g cherry paradajky
1 uhorka
Reďkovky
Ľadový šalát
Kyslá uhorka
Chren
100g majonéza
Kremžská horčica
Postup:
Múku zmiešame so soľou a urobíme jamku, do ktorej dáme soľ, cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme mliekom. Necháme asi 5 minút rozbehnúť kvások. Pridáme nastrúhané uvarené zemiaky, maslo, kyslú smotanu, žĺtok a vymiesime cesto. Necháme celé podkysnúť asi 15 minút. Keď je cesto vykysnuté, vyvaľkáme na asi 2 cm hrúbku a vykrajujeme pagáče. Potrieme žĺtkom, posypeme sezamom a dáme piecť, keď vychladnú, prekrojíme na polovičku a plníme plnkami a zeleninou.
šunkové: zmiešame majonézu s kyslou smotanou a dochutíme soľou. Natrieme na pagáč, pridáme šunku, syr, ľadový šalát, paradajku a uhorku
syrové: chren vymiešame s kyslou smotanou a dochutíme soľou a korením. Natrieme na pagáč a pridáme reďkovku, eidam a zeleninu podľa chuti