Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Cesto:
1 kg hladkej múky
4 PL cukru
400 ml mlieka
150 g masla
40 g droždia
Štipka soli
Plnky:
200 g mletého maku
200 g orechov
200 g kakaa
Práškový cukor
1 liter mlieka
1 citrón
500 g čerešní
3 jablká
Hrozienka
100 ml oleja
Postup:
Do misky nasypeme múku a urobíme do nej jamku, do ktorej dáme cukor, droždie a štipku soli. Zalejeme teplým mliekom a necháme asi 5 - 7 minút kým sa droždie naštartuje. Dolejeme zvyšok mlieka, pridáme zmäknuté maslo a vymiesime cesto, ktoré následne necháme kysnúť asi pol hodinu. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti a vyvaľkáme. Naplníme plnkami, zrolujeme. Na záver potrieme olejom a dáme piecť na 200 stupňov asi 25 minút . Maková plnka – namletý mak zmiešame s cukrom, zalejeme teplým mliekom v takom pomere, aby plnka nebolo príliš riedka. Rovnako pripravíme aj orechovú plnku.