Dezert:  Zavinovačka na tri spôsoby

Dezert: Zavinovačka na tri spôsoby

Kysnutý makovo jabĺčkový, orechový a višňový závin.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Cesto:

1 kg hladkej múky

4 PL cukru

400 ml mlieka

150 g masla

40 g droždia

Štipka soli

Plnky:

200 g mletého maku

200 g orechov

200 g kakaa

Práškový cukor

1 liter mlieka

1 citrón

500 g čerešní

3 jablká

Hrozienka

100 ml oleja

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do misky nasypeme múku a urobíme do nej jamku, do ktorej dáme cukor, droždie a štipku soli. Zalejeme teplým mliekom a necháme asi 5 - 7 minút kým sa droždie naštartuje. Dolejeme zvyšok mlieka, pridáme zmäknuté maslo a vymiesime cesto, ktoré následne necháme kysnúť asi pol hodinu. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti a vyvaľkáme. Naplníme plnkami, zrolujeme. Na záver potrieme olejom a dáme piecť na 200 stupňov asi 25 minút . Maková plnka – namletý mak zmiešame s cukrom, zalejeme teplým mliekom v takom pomere, aby plnka nebolo príliš riedka. Rovnako pripravíme aj orechovú plnku.

Tagy: Dezert